Detenen el directiu d'una empresa energètica per ordenar la mort de l'activista Berta Cáceres

Castillo dirigia la companyia que construïa la presa contra la qual Cáceres lluitava a Hondures

Les autoritats d'Hondures han detingut el presumpte autor intel·lectual de l'assassinat de la líder ambientalista Berta Cáceres, que aquest dissabte fa dos anys que va morir assassinada a casa seva. Es tracta de Roberto Castillo, que quan Càceres va ser assassinada era president executiu de l'empresa que construïa la presa contra la qual Càceres lluitava. 

Segons ha explicat el portaveu de l'Agència Tècnica d'Investigació Criminal (ATIC), Jorge Galindo, Castillo és el novè detingut per aquest cas i va ser capturat a l'aeroport Ramón Villeda Morales, de San Pedro Sula, al nord d'Hondures, quan pel que sembla pretenia sortir del país.

Castillo, que liderava l'empresa Desarrollos Energéticos SA (DESA), hauria estat l'encarregat de facilitar els recursos logístics a un dels autors materials de l'assassinat de Berta Cáceres, el qual consta entre els altres vuit capturats que hi ha hagut des que va tenir lloc el crim, entre ells l'exgerent de DESA i dos militars .Berta Cáceres va ser assassinada a casa seva, a Ciudad de la Esperanza, a l'oest d'Hondures, la matinada del 3 de març del 2016, en un cas que va despertar molta solidaritat internacional.

L'anunci de la captura de Castillo es va fer poques hores després d'una protesta davant del ministeri públic a Tegucigalpa per part de familiars de Berta Cáceres, amics i representants d'organismes ambientalistes i de drets humans per exigir justícia.

En altres països d'Amèrica i Europa també hi va haver manifestacions de solidaritat amb la família de Berta Cáceres amb l'objectiu d'exigir justícia pel seu assassinat.