Tres sanitaris liberians reben el sèrum nord-americà per a l'Ebola

El laboratori fabricant informa que ha esgotat la producció

Tres sanitaris de Libèria infectats d' Ebola han començat a rebre el sèrum experimental nord-americà en un hospital als afores de la capital del país , Monròvia , segons ha informat avui un funcionari, que no ha volgut detallar si es tracta de doctors .

Si funciona " i podem salvar els metges d'aquí – especialment els metges d'alt nivell que estan infectats amb el virus–, Libèria podria ser un lloc per fer un estudi massiu amb el medicament " , va apuntar recentment Tolbert G. Nyenswah, portaveu del ministeri de Sanitat de Libèria. A la veïna Sierra Leone, fa uns dies van perdre Sheik Umar Khan, un metge que liderava els assajos sobre Ebola i d'altres febres hemorràgiques, també a causa d'aquest virus. 
 
El fàrmac , una barreja d'anticossos monoclonals anomenat ZMapp , ha estat provat només en uns pocs animals , però no s'ha determinat la seguretat o l'eficàcia en éssers humans . El medicament va arribar a Libèria dimecres després dels recursos per part de funcionaris d'aquest país als alts funcionaris dels Estats Units i una carta de la presidenta, Ellen Johnson Sirleaf, per al president Obama .

Els primers a rebre el sèrum van ser dos missioners nord-americans infectats a l'Àfrica i traslladats a un hospital d'Atlanta per se tractats. Tots dos evolucionen. Per contra, el sacerdot espanyol Miguel Pajares, que també va ser repatriat a Madrid va morir, malgrat que també se li va subministrar el medicament.

El laboratori fabricant de ZMapp ha advertit que no té producció per subministrar perquè el sèrum "s'ha esgotat . "

Segons l'últim balanç de l'OMS, en aquest brot que es va iniciar a principis d'any a la selva de Guinea han mort 1.145 persones i els afectats ja arriben als 3.000. Es tracta de la soca més mortal d'Ebola des que el 1976 un científic belga va identificar la malaltia.