10 detinguts per l'assassinat de la periodista maltesa Daphne Caruana

El primer ministre afirma que tots són nacionals i amb antecedents penals

La policia maltesa ha arrestat aquest dilluns 10 sospitosos per l'assassinat de la periodista Daphne Caruana Galizia amb un explosiu adhosat al seu cotxe. El primer ministre, Joseph Muscat, ha explicat que tots els sospitosos són nacionals maltesos i la majoria tenen antecedents penals, però no ha donat més detalls. La policia té ara 48 hores per interrogar el grup. En un principi Muscat havia informat de vuit detinguts, però a través del seu compte de Twitter ha afegit unes altres dues detencions i ha detallat que la investigació continua activa.

Caruana, de 53 anys, va ser assassinada el 16 d'octubre quan va esclatar un explosiu enganxat al seu vehicle. La reportera havia basat la seva activitat professional en la denúncia de casos de presumpte corrupció d'alt nivell i fins i tot havia arribat a assenyalar en les seves informacions el primer ministre Muscat.

Arran dels seus articles, Caruana va rebre 36 demandes de difamació en els nou mesos anteriors a la seva mort. El seu assassinat va ser rebut amb sorpresa a Malta i ha suscitat preocupació dins de la Unió Europea sobre l'estat de dret a la petita illa mediterrània.