Afganistan
Internacional 21/05/2012

La dura història de supervivència de Bibi Aisha

La jove afganesa amb el nas desfigurat que va ser portada de la revista 'Time' lluita cada dia per adaptar-se a la seva nova vida als Estats Units. Pateix un trastorn de la personalitat i una greu absència d'autoestima

Ara
1 min
Bibi Aisha, mutilada pel seu marit a l'Afganistan / REUTERS / Jodie Bieber

BarcelonaEs va fer famosa gràcies a una portada de la revista 'Time' però ja fa molt temps que ningú parla d'ella. La jove afganesa Bibi Aisha, amb el nas desfigurat com a càstig per haver intentat fugir del seu marit, viu ara un moment difícil de la seva vida. Amb només vint anys, procura adaptar-se a la seva nova vida als Estats Units. S'hi va instal·lar després de sotmetre's a una cirurgia per reconstruir-li el nas, però de moment encara ha de dur una pròtesi. Aisha s'haurà de sotmetre a una operació definitiva, però encara no se sent preparada.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La seva nova vida no és fàcil. Viu amb una família d'acollida i l'organització Dones per les Dones Afganeses l'acull en un centre des d'on l'ajuden a adaptar-se als EUA i a formar-se acadèmicament.

Les dures tragèdies que ha hagut de sobreviure Aisha, però, l'han dut a desenvolupar un trastorn de la personalitat, diagnosticat per la seva psiquiatra. Li costa relacionar-se i pateix una profunda absència d'autoestima.

La cadena de televisió americana CNN li dedica un reportatge a la seva pàgina web, en què se'ns descobreix el dia a dia d'aquesta jove que, maltractada per la vida, lluita dia a dia per estimar-se a si mateixa i al nou món que la rodeja.

stats