Internacional 29/08/2019

Així ha rebut la premsa britànica la suspensió del Parlament imposada per Boris Johnson

La majoria de diaris es mostren crítics amb la decisió presa per la reina Elisabet II

Ara
2 min
The Independent

BarcelonaLa decisió de la reina d'Anglaterra, Elisabet II, de suspendre el Parlament de Westminster a petició del nou primer ministre britànic, Boris Johnson, ha generat una onada de polèmica al Regne Unit. La maniobra de Johnson pretén evitar que els diputats de l'oposició tinguin prou temps per fer qualsevol maniobra legislativa que pugui entorpir una sortida de la Unió Europea sense un acord. Bona part dels ciutadans britànics asseguren que és un gest antidemocràtic.

Aquest dijous les portades dels diaris britànics eren un reflex d'aquest clima de controvèrsia que hi ha al país arran de l'anunci de la monarca. La majoria de rotatius es mostren crítics amb la maniobra.

'The Independent' escriu, sobre fons blanc, "El cop de Johnson". A sota, el diari diu que Johnson "no només vol negar als votants la seva última paraula, sinó que ara silencia els parlamentaris".

The Guardian

Per la seva banda, la portada del 'Guardian' també es mostra crítica amb la decisió. "Indignació després que Johnson suspengui el Parlament", diu el rotatiu, que acompanya el titular amb una imatge del nou primer ministre britànic.

The Daily Telegraph

El 'Daily Telegraph' titula amb una cita que diu: "El primer ministre ha de fer efectiva la voluntat de la nació".

The New European

Amb una línia molt més dura, el 'New European' publica una portada en què es veu Boris Johnson vestit amb un vestit de militar que recorda el prototip de dictador. A sobre de la seva figura, amb lletres blanques ressaltades, hi diu: "El dèspota d'estar per casa del Brexit".

The Scotsman

També igual de crític però amb un to més rebaixat, 'The Scotsman' considera en la seva portada que el de dimecres va ser "Un dia fosc de la democràcia".

stats