Àsia
Internacional 29/07/2022

Alarma al Nepal per l'increment d'atacs de tigres contra persones

La població de tigres de Bengala s'ha triplicat en dotze anys i els conflictes amb els humans s'han disparat

ARA
2 min
Un tigre de bengala del Nepal

BarcelonaLa població de tigres del Nepal s’ha triplicat en els últims dotze anys, i també han augmentat els atacs mortals cap a humans. Segons ha anunciat el primer ministre del país en el Dia Internacional del Tigre, actualment hi ha 355 tigres de Bengala al Nepal, el primer dels tretze països de distribució de tigres. L’any 2010, quan es va assolir un mínim històric de 3.200 tigres a tot el món (un segle abans n'hi havia 100.000), els governs es van comprometre a duplicar-ne la població de cara a aquest 2022.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El director del programa de conservació de WWF al Nepal, Shiv Raj Bhatta, assegura que l’augment del nombre de tigres és una bona notícia, però ha advertit que el país entra en una nova etapa en què els humans han d’aprendre a conviure al costat d'aquests animals. “Estem veient els efectes nocius de l’augment del nombre de tigres a l’Índia i també dels conflictes amb els humans. La població de tigres al Nepal està gairebé al màxim i això suposa un gran repte per al govern", ha dit Raj Bhatta. "En els últims tres o cinc anys s'han elevat els casos d'electrocució i altres formes de violència contra els tigres".

Al Nepal, recentment s’han registrat desenes d’atacs contra humans. En els últims tres anys hi ha hagut 104 atacs de tigres en àrees protegides i, segons el mitjà Kathmandu Post, almenys 62 persones han perdut la vida. Les víctimes han estat atacades mentre recollien llenya, pasturaven bestiar o buscaven menjar al bosc.

Segons dades de l'organització, al voltant del 80% dels atacs són trobades accidentals en què els tigres han estat molestats o han confós els humans amb preses. A causa de la crisi climàtica, els tigres nepalesos també s'estan expandint cap a altituds més altes del nord del país.

stats