Internacional 17/12/2018

Almenys cinc morts i més d'un centenar de ferits en l'incendi d'un hospital públic a Bombai

El mal estat de l'edifici podria ser la causa del foc

Efe
1 min
Una dona gran és evacuada de l'hospital incendiat a Bombai.

Nova DelhiAlmenys cinc persones han mort i 142 han resultat ferides en l'incendi d'un hospital públic a la ciutat índia de Bombai. El foc ha començat aquest dilluns a la tarda, segons ha explicat el portaveu del departament de Gestió de Desastres de la Corporació Municipal del Gran Bombai, Ramesh Kamble. L'hospital està situat a Andheri, un dels suburbis de la capital financera de la Índia.

De moment es desconeix en quin estat es troben els ferits. Kamble ha explicat que han estat traslladats a altres centres mèdics de la ciutat, i que almenys vuit han sigut ingressats a la unitat de cures intensives (UCI). Una vintena de pacients han rebut l'alta després de rebre atenció primària.

Tot i que es desconeix la causa del foc, l'incendi d'aquest hospital no és un fet aïllat, a l'Índia. L'octubre passat, els serveis de rescat van evacuar 250 pacients d'un hospital de Calcuta, a l'est del país, a causa d'un altre incendi que es va mantenir actiu durant més de deu hores.

Els incendis i ensorraments d'edificis són freqüents a l'Índia a causa de l'estat en què es troben dels edificis públics, que no acostumen a rebre cap tipus de manteniment. Això, afegit a la corrupció i les pràctiques il·legals al sector de la construcció, són els desencadenants d'aquest tipus d'incendis en immobles públics.

stats