Internacional 18/01/2018

Almenys 52 persones moren en l'incendi d'un autobús al Kazakhstan

La causa de l'accident, segons les autoritats, podria ser un curtcircuit del cablejat del vehicle

Efe / Reuters
1 min
Imatge de l'autobús calcinat en una carretera de l'oest de Kazakhstan

AstanàAlmenys 52 persones han perdut la vida i cinc més han resultat ferides aquest dijous en l'incendi d'un autobús que viatjava per una carretera del Kazakhstan, segons han informat les autoritats dels país asiàtic.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'incident s'ha registrat a les 10.30, hora local, en una autovia que connecta el sud del Kazakhstan amb Rússia. Una ruta molt utilitzada per una part de la població de l'Uzbekistan, a la frontera sud del Kazakhstan, que es desplaça a Rússia per treballar en la construcció d'edificis.

El portaveu del Comitè per a Situacions d'Emergència del Kazakhstan, Ruslán Imakúlov, ha confirmat que totes les persones mortes en l'accident "són ciutadans de l'Uzbekistan". Les autoritats dels dos països estan col·laborant per identificar els cossos de les 52 víctimes.

Pel que fa als supervivents, els dos conductors, de nacionalitat kazakh, tenen cremades de primer grau mentre que tres passatgers s'han fet cremades de menys consideració, segons ha explicat Imakúlov. Tots han sigut traslladats a la clínica central de la localitat de Kalibay, situada a uns 10 quilòmetres del lloc dels fets.

Segons fonts del govern kazakh, l'autobús s'ha incendiat mentre estava en moviment per causes que s'estan investigant. Els primers anàlisis apunten a un curtcircuit del cablejat del vehicle.

stats