Internacional 08/01/2020

Moren 176 persones a l'estavellar-se un avió a l'Iran

Es tracta d'un Boeing 737 que es dirigia a Kíev

Ara
2 min
Un equip d'emergència retira el cos d'una víctima al lloc de l'accident

BarcelonaUn avió ucraïnès de l'aerolínia UIA en què viatjaven 176 persones, entre passatgers i tripulació, s'ha estavellat a l'Iran. Segons el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, no hi ha supervivents.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Es tracta d'un Boeing 737 NG de la companyia Ukraine International Airlines amb destinació a Kíev, que va sortir amb una hora de retard de l'aeroport Imam Khomeini de Teheran i va caure per problemes tècnics uns minuts més tard, a pocs quilòmetres de la capital iraniana. L'aerolínia encara no ha emès cap comunicat.

Segons la televisió iraniana i el govern ucraïnès, el total de passatgers del vol era de 167 persones, a més de la tripulació, formada per nou membres. Del total de víctimes, 82 eren ciutadans iranians, 63 canadencs, onze ucraïnesos (comptant els tripulants), deu suecs, quatre afganesos, tres britànics i tres alemanys.

Part de l'avió estavellat a l'Iran

Més problemes per a Boeing

Aquest nou accident posa al punt de mira internacional el fabricant d'avions nord-americà Boeing, després de dos accidents del seu model 737 Max a Indonèsia i Etiòpia l'octubre del 2018 i el març del 2019, respectivament. A més, diversos altres aparells d'aquest model han tingut problemes al llarg del temps, cosa que va acabar obligant els reguladors aeris de tot el món a prohibir-ne l'ús després de trobar-hi diversos defectes de disseny.

Aquest fet va causar la cancel·lació de centenars de vols, sobretot als Estats Units, on el model del 737 Max és un dels més utilitzats per diverses aerolínies per a vols interns. El fet d'haver de deixar tants aparells a terra durant mesos –la prohibició s'havia d'acabar al desembre i, de moment, es manté fins a l'abril– ha obligat Boeing a pagar compensacions milionàries a les companyies afectades.

Diversos vehicles d'emergències al lloc de l'accident
Una treballadora de l'aerolínia ucraïnesa durant la roda de premsa de la companyia
stats