Internacional 29/09/2017

Almenys 15 soldats morts en un atac a Mogadiscio

Al Shabaab ha conquerit una base militar i una ciutat pròxima a la capital de Somàlia

1 min
Les restes d'un dels vehicles utilitzats als atacs simultanis d'Al Shabab a Mogadiscio aquest divendres

Els terroristes d'Al Shabaab han mortt aquesta matinada de divendres almenys 15 soldats en un atac a una base militar prop de la capital de Somàlia, Mogadiscio, segons han informat el mateix grup i funcionaris somalis.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'objectiu de l'atac, en el qual els terroristes han utilitzat pistoles i cotxes bomba, era prendre el control de la base i d'una ciutat pròxima, Barire, a 50 quilòmetres al sud-est de la capital.

Els terroristes han aconseguit prendre 11 camionetes amb metralladores, segons ha informat aquest divendres Abdiasis Abu Musab, portaveu de l'operació militar d'Al Shabaab, i ha dit que "els soldats van fugir a buscar refugi al bosc". "Ara controlem la base i el poble", ha afegit.

Un oficial militar somali ha informat que els morts serien un total de 15, però Al Shabaab assegura que ha abatut 21 soldats. "Hi havia un batalló de soldats, però va ser una lluita ferotge; dos atacs simultanis amb cotxes bomba i lluita cos a cos", ha dit el capità Osman Ali a Reuters, i ha afegit: "Els soldats atacats eren militars somalis i membres de les Danab, les forces especials entrenades pels EUA". Ali ha indicat que a la base no hi havia ni soldats de la missió de pau de la Unió Africana ni altres estrangers. L'exèrcit somali ja ha enviat reforços a la zona.

stats