Naufragi

"Hem trobat l'Elvis": Heinz explota la història del nàufrag que va sobreviure 24 dies amb un pot de quètxup

L'empresa nord-americana havia llançat a les xarxes una campanya per localitzar l'home i regalar-li un vaixell

ARA
2 min
Elvis Francois, de 47 anys, després de ser rescatat al Carib per l'Armada de Colòmbia

BarcelonaL'empresa nord-americana Heinz, mundialment coneguda per les seves salses, va trobar un filó publicitari en la increïble història d'Elvis Francois, el nàufrag que va sobreviure durant 24 dies a la deriva amb un pot de quètxup, all en pols i pastilles de caldo. La companyia va llançar a mitjan febrer una campanya per localitzar l'home, de 47 anys i originari de Dominica. "Heinz vol celebrar el seu retorn segur a casa i ajudar -lo a comprar un vaixell nou", va dir la companyia en un post a Instagram, on va demanar ajuda als usuaris amb el hashtag #FindTheKetchupBoatGuy (trobem l'home del vaixell del quètxup, en anglès). "Estem enviant aquest missatge a la deriva al mar d'internet, perquè si algú ens pot ajudar a trobar-lo, ets tu", afegia. I fa dos dies la crida hauria sorgit efecte: "Hem trobat l'Elvis".

En un post a la mateixa xarxa social, Heinz assegura haver rebut "milers de «M'agrada», accions i missatges de bondat" per trobar el nàufrag. "Un esforç de grup increïble en sis continents", afegeix. Amb la incògnita de com evoluciona aquesta acció de màrqueting, que hauria de culminar amb l'entrega a Francois d'un "vaixell nou equipat amb tecnologia de navegació per evitar un altre desastre en el futur", el que està clar és que qui va localitzar i salvar Francois quan va naufragar al Carib no va ser Heinz, sinó l'armada de Colòmbia.

Tot va començar a finals de desembre, quan l'home reparava un veler a prop de l'illa de Sant Martí, a les Antilles Neerlandeses. Les condicions meteorològiques van fer que l'aigua arrossegués l'embarcació mar endins i, tot i que va intentar tornar a port, no ho va aconseguir. Tot i poder ingerir alguna cosa –el quètxup, entre d'altres–, va passar gairebé un mes fins que va aconseguir que el trobessin. Un avió va donar l'alerta gràcies als senyals que feia amb un mirall des del vaixell i la paraula help (ajuda, en anglès) que havia escrit al buc de l'embarcació. "No sé com estic viu, però ho estic", deia posteriorment Francois en un vídeo de l'armada de Colòmbia.

stats