La reflexió de Sánchez travessa l'oceà: Milei l'ataca per "les acusacions de corrupció a la seva dona"

El president argenti respon amb indignació a les "injúries" d'Óscar Puente, que va insinuar que Milei s'havia drogat

ARA
2 min
El president de l’Argentina, Javier Milei.

BarcelonaEl període de reflexió del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha travessat l'oceà Atlàntic i ha donat munició al president de l'Argentina, Javier Milei, per fer esclatar una aspra batalla diplomàtica. La indignació de Milei per unes paraules del ministre Óscar Puente –que va donar a entendre que el president argentí s'havia drogat en algun moment– ha desembocat en un atac directe a Sánchez, de qui diu que "té problemes més importants dels quals ocupar-se, com les acusacions de corrupció que cauen sobre la seva dona, un assumpte que el va portar fins i tot a avaluar la seva renúncia".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Pel bé del Regne d'Espanya, esperem que la justícia actuï amb celeritat per aclarir aquest escàndol de corrupció que afecta directament l'estabilitat de la seva nació i, per tant, les relacions amb el nostre país", afegeix el comunicat. Milei "repudia les calúmnies i injuries" del ministre de Transport i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, que en unes xerrades sobre les xarxes socials va dir que "a les xarxes es juga fort i, si no ho fas, passes desapercebut i ets irrellevant", i es va referir a "gent molt dolenta que, sent ella mateixa, ha arribat a dalt de tot", com l'expresident nord-americà Donald Trump i l'actual president argentí, Javier Milei. Puente també va deixar anar que s'havia vist Milei fer declaracions en campanya electoral "quan va sortir no sé en quin estat i previ a la ingesta o després de la ingesta de quines substàncies".

Però el comunicat de l'Oficina de Milei per condemnar les paraules de Puente ha posat el focus en Pedro Sánchez, amb atacs molt durs cap al president espanyol: "Ha posat en perill la unitat del regne pactant amb separatistes i portant a la dissolució d'Espanya; ha posat en risc les dones espanyoles permetent la immigració il·legal dels que atempten contra la seva integritat física; i ha posat en perill la classe mitjana amb les seves polítiques socialistes que només porten pobresa i mort”.

El comunicat expressa el desig de Milei que "el poble espanyol aviat torni a triar viure en llibertat", ja que considera que el model socialista és "el mateix" que va portar "misèria i decadència" a l'Argentina.

Milei participarà el 18 de maig en una trobada organitzada a Madrid per Vox, convidat pel seu president, Santiago Abascal, molt proper al mandatari argentí. Abascal va acompanyar Milei en la seva presa de possessió el 10 de desembre de Buenos Aires.

El govern espanyol rebutja "rotundament" els atacs de Milei

La reacció del govern espanyol no s'ha fet esperar i el ministeri d'Afers Exteriors ha emès aquest dissabte un comunicat en què rebutja "rotundament" els "termes infundats" del comunicat de Milei, del que diu que no es correspon “amb les relacions de dos països i pobles germans”. El comunicat intenta rebaixar el to respecte al seu homòleg argentí i assegura que el govern espanyol "seguirà mantenint i enfortint els llaços fraternals i les relacions d'amistat i col·laboració amb el poble argentí, voluntat compartida per tota la societat espanyola".

stats