Internacional 29/06/2019

Angela Merkel: "Els tremolors, com van aparèixer, desapareixeran"

La cancellera reitera des de la cimera del G-20 a Osaka que es troba bé

2 min
Angela Merkel passa en mig de dirigents, a la cimera del G20 d'Osaka

Angela Merkel ha esperat unes quants dies per donar personalment una explicació sobre els dos episodis de tremolors que ha patit aquest mes de juny i que ha fet que la premsa alemanya especuli sobre el seu estat de salut. Des de la cimera del G-20 a la ciutat japonesa d'Osaka, la cancellera ha assegurat que entén el rebombori que ha causat l'interès per saber com es troba i ha afirmat que està perfectament. "Em trobo bé. Estic convençuda que de la mateixa manera que aquesta reacció va aparèixer, també desapareixerà", ha dit per tancar la polèmica dels últims dies.

El govern de Berlín havia insistit en el bon estat de la cancellera després que la sorprenguessin espasmes incontrolats en dos actes públics en dues setmanes de diferència, i ha afirmat sempre que Merkel està plenament capacitada per complir les seves obligacions, com ho demostra el fet que agafés l'avió cap a Osaka al cap de poques hores d'haver tingut els tremolors.

A la cimera, segons ha explicat la portaveu de l'executiu, Martina Fietz, la cancellera s'ha mostrat "totalment activa i sana", ha complert en tot moment amb les seves tasques d'alt nivell i ha assistit a tots els actes que tenia a l'agenda.

Els diaris 'Stuttgarter Zeitung' i 'Stuttgarter Nachrichten' van publicar ahir divendres que, segons fonts pròximes al govern, Merkel considera que els tremolors de dimecres són conseqüència d'una reacció psicològica a l'episodi d'espasmes que va patir la setmana anterior durant un acte oficial amb el president ucraïnès, Vladímir Zelenski, informa l'agència Efe.

"No hi ha motius per preocupar-se. El record de l'episodi de la setmana passada va portar a la situació d'avui. Es tracta, doncs, d'un processament psicològic" del que va passar llavors, han assenyalat les fonts citades per aquestes publicacions.

Merkel havia intentat restar importància la setmana passada a les especulacions deslligades sobre el seu estat de salut, després que se la veiés intentant controlar un tremolor de mans i cames mentre rebia Zelenski a l'exterior i sota un sol de justícia. La cancellera ho va atribuir a un suposat problema de deshidratació. No obstant això, divendres van tornar els espasmes en un acte en una sala tancada i amb aire condicionat.

stats