Internacional 19/10/2017

Antonio Tajani: "Ningú estarà a favor de la independència de Catalunya, estem a favor del diàleg"

El president del Parlament Europeu ha demanat "concòrdia" en una entrevista amb la Cope

Ara
1 min
El president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaL'italià Antonio Tajani, president del Parlament Europeu, ha assegurat aquest dijous en una entrevista a la Cope: "Catalunya és un problema espanyol, no és un problema europeu; Europa està a favor del diàleg, però és un problema espanyol. És important buscar una solució dins el marc jurídic espanyol i de la Constitució espanyola, i seria bo que el govern de Catalunya no proclamés la independència perquè ningú hi estarà a favor, ningú a Europa podria acceptar la independència de Catalunya".

El polític, fundador del ja dissolt Força Itàlia -el partit de Silvio Berlusconi-, viatjarà en els pròxims dies a Espanya per recollir el premi Princesa d'Astúries de la concòrdia, que ha descrit com "un premi Nobel per a la Unió Europea". Tajani ha aprofitat l'avinentesa del guardó per demanar "concòrdia, concòrdia, concòrdia" en el conflicte entre Catalunya i Espanya. "Aquest és el missatge que enviem des de Brussel·les als catalans", ha indicat.

Antonio Tajani, periodista de professió, ha desenvolupat gairebé tota la seva carrera política a Europa. Va ser escollit diputat al Parlament Europeu l'any 1994, després d'haver sigut portaveu del govern de Silvio Berlusconi. Ha sigut vicepresident de la Comissió Europea i comissari europeu de Transport entre els anys 2008 i 2010. Entre el 2010 i el 2014 va ser vicepresident i comissari europeu d'Indústria i Esperit Empresarial.

stats