Internacional 22/05/2014

Arrenquen les eleccions europees al Regne Unit i Holanda

Un nou sondeig manté el lideratge de l'euroescèptic UKIP entre l'electorat britànic

Agències
1 min
El primer ministre britànic, David Cameron, i la seva esposa, després de votar a les eleccions europees 2014. / REUTERS

LondresEls col·legis electorals han obert aquest dijous al matí al Regne Unit i a Holanda, on han arrencat ja les eleccions al Parlament Europeu. Els dos països tenen a més en comú que els partits euroescèptics aconseguiran bons resultats, ja que el PVV del xenòfob holandès Geert Wilders podria ser la formació més votada al seu país, mentre que el partit britànic UKIP obtindria la victòria al seu país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i que els britànics no acostumen a mostrar interès per les eleccions europees, en aquesta ocasió la votació ha generat molta atenció per l'avenç dels euroescèptics d'UKIP.

De fet, un últim sondeig publicat aquest dijous mateix manté el lideratge del Partit per la Independència del regne Unit (UKIP) de Nigel Farage, amb un 27% del vot. Els conservadors del primer ministre, David Cameron, que ja ha acudit a votar, aconseguirien, segons aquesta enquesta, un 22% dels vots, mentre que l'europeista Partit Liberaldemòcrata del viceprimer ministre Nick Clegg baixaria fins al 9%.

A Holanda, els sondejos atorguen al partit de Wilders dos escons més respecte dels quatre que té ara, convertint-lo en la força més votada d'aquestes eleccions.

Després d'aquests dos països, entre divendres i dissabte, votaran Irlanda, la república Txeca, Letònia, alta i Eslovàquia, mentre que diumenge 25 votarà la resta de la Unió Europea (UE), inclòs l'estat espanyol.

stats