Internacional 26/06/2015

Almenys 37 morts en un atemptat en un complex hoteler de Tunísia

Riu, la cadena propietària de l'establiment, assegura que no hi ha víctimes espanyoles

Ara
2 min
La policia intenta protegir de la multitud un sospitós de l'atemptat contra dos hotels de Tunísia. AMINE BEN AZIZA / REUTERS

BarcelonaDos hotels de la ciutat tunisiana de Sousse han estat l'objectiu d'un atemptat aquest divendres. El ministeri de l'Interior ha confirmat que hi ha almenys 37 morts, entre ells, turistes (la majoria alemanys, anglesos, russos i belgues) i treballadors de l'establiment, segons l'últim balanç ofert pel ministeri de Sanitat.

Dos homes haurien disparat en una platja davant l'Hotel Imperial, que pertany a la cadena balear Riu, i l'Hotel Soviva. En un comunicat, l'empresa Riu ha afirmat que en aquell moment no hi havia registrat cap ciutadà amb passaport espanyol.

Segons alguns testimonis han arribat a la platja en barca. Els mitjans locals informen que un dels atacants ha estat abatut i l'altre detingut. Alguns testimonis han penjat imatges a Instagram i Twitter on es veuen els cossos estirats a la sorra entre les gandules. També s'ha difós la imatge d'un cos a terra en un carrer al costat d'una arma llarga.

Sousse, a uns 140 kilòmetres de la capital, és un dels principals centres turístics de Tunísia, conegut pels seus ressorts. El país ja havia estat el blanc d'un atac contra objectius turístics al mes de març, quan dos homes armats van intentar atacar el Parlament i després van assaltar el museu del Bardo i van deixar 22 morts, entre ells, una parella catalana. Els assaltants van ser abatuts després d'unes angoixants hores de setge.

Sense vincle amb Lió

El president de França, François Hollande, ha descartat que hi hagi vincles entre els atemptats de Lió i el de Tunísia, més enllà del fet que tots dos siguin actes terroristes.

Hollande, que ha telefonat al seu homòleg tunisià després de conèixer els fets de Sousse, ha assenyalat que "no hi ha més vincle" entre les dues accions que "el fet que el terrorisme és el nostre adversari, que colpeja per tot arreu", i s'ha referit també a l'atemptat de Kuwait.

stats