Internacional 11/02/2017

Unes 400 balenes encallen en una platja a Nova Zelanda

El govern demana voluntaris per reflotar els animals, molts dels quals s'han acabat morint

Ara
1 min
Els voluntaris treballen per salvar les balenes.

Barcelona"Es necessiten més voluntaris", aquesta és la crida desesperada que fa el ministeri de Medi Ambient de Nova Zelanda per fer front a l'encallament de balenes més gran que es recorda en aquest país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Dijous van ser localitzades unes 400 balenes en una platja al nord de l'illa Sud de Nova Zelanda i les últimes hores n'hi han arribat unes 240 més, segons informa la BBC.

Desenes de voluntaris han intentat reflotar per tercer dia consecutiu les balenes en aquesta remota platja neozelandesa, però se n'han mort moltes.

Nova Zelanda té un dels índexs més alts d'encallaments al món, amb uns 300 dofins o balenes bloquejats a les platges de mitjana anual, segons l'ONG Project Jonah, que va treballar per rescatar-les.

La majoria d'aquests encallaments passen a Farewell Spit, un estret cordó de 25 quilòmetres de sorra que s'endinsa al mar de Tasmània.

L'últim bloqueig massiu de balenes d'aquestes característiques va passar el 2015 quan uns 200 exemplars van quedar encallats i la meitat es van morir.

Segons explica la BBC, una hipòtesi d'aquest encallament massiu podria ser que un grup de taurons hagués atacat les balenes i les hagués conduït fins a la platja, ja que algun dels individus té mossegades.

Segons un responsable de Medi Ambient, podria ser que les balenes volguessin esquivar l'illa però s'haguessin equivocat i haguessin topat amb la platja tenint en compte que en aigües poc profundes el seus sistemes de localització perden efectivitat.

stats