Itàlia
Internacional 09/12/2012

Berlusconi es presentarà a les eleccions del 2013 i Monti anuncia la seva dimissió

L'exprimer ministre anuncia que vol tornar a presidir el govern italià després d'haver-ho rebutjat diverses vegades. L'actual primer ministre es retirarà després d'aprovar els pressupostos de l'any vinent

Agències
2 min
L'ex primer ministre italià, Sílvio Berlusconi / AFP

RomaL'exprimer ministre italià, Silvio Berlusconi, va confirmar el dissabte la seva decisió de presentar-se a les pròximes eleccions, que se celebraran el 2013, i va assegurar que sortirà a guanyar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Jo no competeixo per aconseguir una bona posició, jo sempre surto a guanyar", va dir Berlusconi el dissabte als mitjans italians quan entrava a Milanello, el centre d'entrenament de l'equip del qual és propietari, el Milan.

Tot i que havia confirmat en diverses ocasions -la darrera a l'octubre- que no tornaria a presentar-se com a candidat a presidir el govern, i fins i tot va anunciar unes eleccions primàries al seu partit, el Poble de la Llibertat, en els darrers dies ha tornat a canviar d'opinió.

"No he trobat a faltar el govern ni un sol minut. Torno amb desesperació a interessar-me per la política, de nou, amb responsabilitat", va dir quan va explicar els motius que l'han portat a prendre la decisió de tornar a ser candidat.

Berlusconi va afegir que "l'opinió de tots era que es necessitava un líder com el Berlusconi del 1994 (data en la qual va fundar el seu partit i va entrar en la política), però no hi era. I no vol dir que no l'hàgim buscat, perquè no és així", va afegir.

Una retirada anunciada

L'anunci de Berlusconi va arribar el mateix dia que el president del govern italià, Mario Monti, es va reunir amb el cap d'estat, Giorgio Napolitano, per anunciar que dimitarà del seu càrrec un cop s'aprovin els pressupostos per al proer any, previstos per al gener. El president de la República intenta ara pactar amb la resta de formacions polítiques per evitar un final de legislatura caòtic.

La situació amenaça en aquests moments la confiança internacional en la política i l'economia italianes, que Monti ha intentat redreçar en la seva legislatura.

stats