Internacional 20/02/2019

Bernie Sanders recapta gairebé 6 milions en 24 hores

La candidatura a la presidència del veterà senador supera ja la de les seves rivals femenines

Ara
1 min
Bernie Sanders presenta la seva candidatura a la presidència dels EUA

BarcelonaLa candidatura a la presidència dels Estats Units de Bernie Sanders, el senador de Vermont que ja va competir amb Hillary Clinton a les primàries demòcrates del 2016, ha recaptat 5,9 milions de dòlars en les primeres 24 hores des que la va anunciar, aquest dimarts.

Fins a 220.000 petits donants han aconseguit sumar aquesta xifra, que supera de molt el que van aconseguir recaptar el primer dia les seves rivals a les primàries. També supera el que el mateix Sanders va recaptar el primer dia de la seva candidatura del 2016, quan va aconseguir 1,5 milions en 24 hores.

La candidatura de Sanders, representant de l'ala més progressista del partit, ha despertat molta expectació, tot i que la cursa demòcrata estava marcada fins ara pel nombre històric de candidates femenines. El vídeo de presentació del veterà senador, publicat ahir, dimarts, ha assolit els 5,4 milions de visionats a Twitter en només un dia.

La senadora Kamala Harris va aconseguir 1,5 milions en les primeres 24 hores de la seva candidatura, el 21 de gener, i el seu vídeo el van veure 4,3 milions de persones en aquesta mateixa xarxa social. Per la seva banda, Elizabeth Warren, que va obrir la cursa el 31 de desembre, va aconseguir 299.000 dòlars en donacions online, amb més de 3,8 milions de visionats del seu vídeo de presentació. La senadora de Minnesota Amy Klobuchar, l'última que es va presentar abans de Sanders, el 10 de febrer, va sumar un milió en 48 hores, amb 150.000 visionats.

stats