Internacional 28/05/2017

La policia difon imatges de l'assassí de Manchester poc abans de cometre l'atemptat

Els investigadors esperen que els ciutadans puguin aportar informació sobre els moviments de Salman Abedi entre el 18 i el 22 de maig

Ara
1 min
Salman Abedi en un fotograma captat per les càmeres de seguretat dels voltants del Manchester Arena.

BarcelonaLa policia britànica ha difós aquesta matinada dues imatges del terrorista suïcida Salman Abedi, captades moments abans que cometés l'atemptat del Manchester Arena, dilluns passat. L'objectiu és que els ciutadans puguin aportar informació sobre els seus moviments entre el 18 i el 22 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les imatges són fotogrames captats per les càmeres de seguretat en un lloc i una hora que no s'han precisat. S'hi pot veure Abedi amb un guardapit i una gorra fosques, una motxilla a l'esquena, bigoti i ulleres. El jove, britànic d'origen libi, va detonar un explosiu de fabricació casolana a la sortida del concert d'Ariana Grande, cosa que va provocar la mort de 22 persones, moltes de les quals eren menors.

La policia interroga actualment 11 sospitosos, entre els quals hi ha un dels germans del suïcida, i ha escorcollat una sèrie de domicilis de Manchester i la seva àrea metropolitana. Abedi havia estat en alguns d'aquests habitatges, on s'han trobat materials que podria haver fet servir per confeccionar la bomba.

Als carrers de la ciutat encara hi ha una àmplia presència policial i hi continuen les mostres de solidaritat i els homenatges a les víctimes. La Creu Roja ha anunciat que s'han recaptat 6,4 milions d'euros per als afectats per l'atemptat. L'Ajuntament serà l'encarregat de distribuir aquests diners.

Els britànics celebren eleccions generals el 8 de juny i els partits polítics ja han reactivat la campanya, que va quedar suspesa després de la massacre. Els últims sondejos mostren un notable avenç dels laboristes de Jeremy Corbyn, que retallen distàncies amb els conservadors de Theresa May, l'actual primera ministra.

stats