Internacional 16/07/2014

Cadena perpètua per a set joves egipcis acusats d'agressions sexuals a dones

La defensa denuncia que són càrrecs exagerats i demana repetir el judici

Efe
2 min

El CaireEl Tribunal Penal del Caire ha condemnat avui nou homes a penes entre els 20 anys de presó i la cadena perpètua per haver agredit sexualment diverses dones a la plaça Tahrir de la capital a principis de juny, han informat a EFE advocats del cas. Set dels inculpats passaran la resta de la seva vida tancats en una presó i els altres dos reben una condemna inferior, ja que són menors d'edat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquests atacs, que es van produir durant les celebracions per la investidura del nou president Abdel Fattah al-Sisi, van aixecar una gran polèmica després que es difongués a internet un vídeo d'una dona despullada per una munió de gent.

La decisió, que és pot recórrer, els assenyala com a culpables de violació, assetjament, retenció, ús d'armes blanques i robatori, entre altres càrrecs.

Un dels advocats dels nois ha assegurat que les "proves són febles i els càrrecs exagerats" i ha posat en dubte que les dones víctimes de les agressions poguessin reconèixer als seus clients pel fet que hi havia milers de persones a Tahrir.

L'advocat ha revelat que recorreran la sentència i demanaran al Tribunal de Cassació que anul·li la sentència i ordeni repetir el judici.

Després de saber la sentència, alguns dels condemnats s'han desmaiat i d'altres han escaltat a plorar, segons el lletrat.

En sortir a la llum aquestes agressions, el govern d'Al-Sisi va ordenar donar prioritat ala lluita contra l'assetjament a les dones després que el seu antecessor en el càrrec, Adli Mansur, decretés un enduriment de les penes contra aquells que cometin assetjament sexual als carrers del país.

Alguns estudis sostenen que el 90% de les egípcies ha reconegut que ha estat assetjada en públic a Egipte, on sobretot durant les festivitats és comú els joves persegueixen les dones.

stats