Internacional 30/07/2015

Cameron diu que protegirà el Regne Unit de la "plaga" d'immigrants

Desaconsella als sensepapers la travessa del canal de la Mànega, ja que seran "deportats", assegura

Efe
2 min

LondresEl primer ministre britànic, David Cameron, ha assegurat aquest dijous que protegirà el Regne Unit de "la plaga" d'immigrants que vol entrar al país, davant l'augment dels intents dels sensepapers de creuar l'Eurotúnel per arribar a Anglaterra.

En unes declaracions des del Vietnam, on està en visita oficial, Cameron ha advertit a aquests immigrants irregulars que "no trobaran refugi" al Regne Unit, ja que el govern britànic té intenció de deportar-los.

"Això ens posa a prova, ho accepto, perquè tens una plaga d'immigrants que arriba a través de la Mediterrània buscant una vida millor, desitjant venir al Regne Unit perquè hi ha millors treballs, una economia en creixement, i és un lloc increïble per viure-hi", ha assegurat al canal ITV.

"Però hem de protegir les nostres fronteres treballant conjuntament amb els nostres veïns francesos, i això és exactament el que estem fent", ha afegit el primer ministre, que ha promès fer "tot el possible" perquè, tot i els problemes a Calais, els estiuejants britànics "puguin marxar de vacances".

"No són insectes"

La líder del Partit Laborista en funcions, Harriet Harman, ha recordat a Cameron que els immigrants "no són insectes" i l'ha acusat de voler "causar divisions i enfrontar la gent".

Diversos diputats conservadors i el líder del partit euròfob i antiimmigració UKIP, Nigel Farage, han demanat al govern que enviï l'exèrcit a resoldre els embussos i retards causats per la crisi migratòria, que afecten el sector del transport i els britànics que intenten creuar a França per anar de vacances.

Londres ha posat en marxa al comtat de Kent, on hi ha la terminal anglesa de l'Eurotúnel, l'anomenada operació Stack, que permet als camions aparcar a l'autopista M20 quan hi ha embussos a la frontera.

Centenars d'immigrants, sobretot de l'Àfrica i el Pròxim Orient, han entrat aquesta nit passada a les instal·lacions del túnel i s'han fet 300 detencions, segons fonts de les autoritats franceses.

stats