Internacional 06/06/2021

Arriba al Carib un 'cayuco' amb 14 cadàvers que va sortir de Mauritània

Les autoritats de Tobago han identificat l'embarcació i un mòbil

Sònia Sánchez
2 min
A l¡illa de Tobago, una grua remolca el petit vaixell que va arribar a la costa amb 14 cadàvers dins i que ha estat identificat com de Mauritània.

BarcelonaEls pescadors de Belle Garden, a l'illa caribenya de Tobago, van veure un petit cayuco a la deriva a uns 6 quilòmetres de la costa. Quan s'hi van acostar, a dins hi van trobar 14 cadàvers en avançat estat de descomposició, tots d'homes, a més d'una calavera i restes d'esquelets. Això va ser el divendres 28 de maig, i la troballa va ser un misteri fins que, pocs dies després, la policia d'aquesta petita illa del Carib va determinar que la petita embarcació era de Mauritània, que es troba a l'extrem oposat de l'oceà Atlàntic. “En col·laboració amb l'Institut d'Afers Marins, hem sabut que el vaixell havia estat reportat com a robat a Mauritània", va explicar el cap de la policia de Tobago, William Nurse, que va comunicar que s'ha obert una investigació en aquell país. A més, un telèfon mòbil que es va trobar dins del petit vaixell també va resultar que "estava registrat a Mauritània".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot fa pensar, doncs, que es tracta d'un cayuco amb immigrants que va sortir de Mauritània, probablement en direcció a les illes Canàries, que va acabar a la deriva, arrossegat pel sistema oceànic de corrents circulars. El corrent de les Canàries, precisament, l'hauria arrossegat al sud cap a Cap Verd, i allà el corrent equatorial nord l'hauria portat directe cap al Carib, segons la teoria formulada per un meteoròleg dels informatius de Trinitat i Tobago, Kalain Hosein. Una travessia molt més llarga de la que pretenien fer els integrants de la nau i per a la qual no estava preparada, de manera que probablement van suposar la mort de tots ells per inanició, tot i que s'està encara a l'espera dels resultats dels anàlisis forenses per poder determinar-ho amb seguretat. Es desconeix, a més, si a l'inici del viatge hi havia més de 14 persones a l'embarcació.

Belle Garden és la localitat de la petita illa de Tobago on va ser localitzat el petit vaixell de Mauritània.

Algunes informacions aparegudes a la premsa local, de fet, apunten que el petit vaixell hauria estat ja divisat des de Guyana, més al sud de Trinitat i Tobago, a la costa nord de l'Amèrica del Sud, el mes de febrer. Això voldria dir que hauria estat arrossegat encara per la influència d'altres corrents, com l'equatorial sud i el contracorrent equatorial.

Les autòpsies estaven en marxa, però l'avançat estat de descomposició de les restes feia pensar que caldria un informe de toxicologia o altres mètodes per determinar la identitat de les persones trobades a l'embarcació, explicava el diari Trinidad & Tobago Guardian. Tot i que es van trobar també alguns objectes al vaixell, la policia encara els estava investigant, ja que la majoria estaven molt danyats a causa de l'exposició als elements.

stats