Internacional 21/12/2017

Raúl Castro allarga el seu mandat fins a l'abril

El règim justifica els dos mesos per la situació extraordinària ocasionada per l'huracà 'Irma'

Efe
1 min
Raül Castro, en la clausura de la conferència / AFP

L'Havana"la situació excepcional" provocada pel pas de l'huracà 'Irma'

Segons el que ha aprovat avui l'Assemblea Nacional del Poder Popular (Parlament unicameral) en el seu segon i últim ple de l'any i de la vuitena legislatura, la vigència de les actuals assemblees provincials del Poder Popular també s'estén, en aquest cas, fins al 25 de març, segons un informe de l'estatal Agència Cubana de Notícies.

Les pròximes eleccions generals cubanes susciten un gran interès, ja que la pròxima legislatura serà la primera ocasió en sis dècades en què la presidència de Cuba no estarà ocupada per un mandatari de cognom Castro, després de més de 40 anys de govern de Fidel Castro, succeït el 2006 i fins ara pel seu germà menor, Raúl, de 86 anys.

El procés electoral, que inclou la celebració successiva de comicis municipals, regionals i generals, va començar el 26 de novembre amb l'elecció dels delegats municipals del Poder Popular (regidors), comicis en què van participar 7,6 milions de persones, segons dades oficials .

De cara a aquest procés municipal s'havia constituït la plataforma ciutadana #Otro18, que per primera vegada va intentar presentar candidats independents, encara que finalment no ho va aconseguir.

D'entre els delegats triats en aquest primer procés sortiran part dels candidats a diputats de l'Assemblea Nacional (Parlament unicameral) a les eleccions generals, encara sense data, i el nou Parlament que en resulti electe ratificarà el 19 d'abril el nou president de Cuba.

Relleu probable

vicepresident, Miguel Díaz-Canel

stats