Internacional 01/02/2014

Catherine Ashton tornarà a Kíev la setmana vinent perquè qualifica la situació de "preocupant"

La cap de la diplomàcia de la Unió Europea està "particularment consternada pel tracte cruel i la tortura" soferta per l'opositor Dmitro Bulatov

Efe
1 min
La policia ucrainesa controla un carrer de Kiev / GLEB GARANICH / REUTERS

KievLa cap de la diplomàcia de la Unió Europea (UE), Catherine Ashton, ha anunciat que tornarà a viatjar a Kíev la setmana que ve, després de constatar que la situació és "molt preocupant" a Ucraïna.

Després de reunir amb els representants de l'oposició ucraïnesa a Munic aquest divendres, al marge de la Conferència de Seguretat de Munic, Ashton ha afirmat aquesta mitjanit en un comunicat que tornarà a la capital ucraïnesa la setmana que "en nom de la Unió Europea".

Ashton va indicar que va mantenir una "discussió en profunditat sobre la situació a Ucraïna" amb els representants de l'oposició.

L'alta representant de la UE es va mostrar "profundament alarmada per la violència i els casos d'intimidació i tortura", i ha assegurat estar "particularment consternada pel tracte cruel i la tortura" soferta per l'opositor Dmitro Bulatov.

Bulatov, un dels líders del grup opositor "Automaidán" que organitza caravanes de vehicles per fer 'escratxes', va reaparèixer dijous passat després d'estar desaparegut durant una setmana amb nombrosos signes de violència, com ganivetades a la cara i al cos, així com talls en una orella.

La cap de la diplomàcia comunitària s'ha mostrat també especialment preocupada per les informacions que apunten que s'hauria intentat arrestar Bulatov mentre continua hospitalitzat.

"Això és completament inacceptable i ha d'aturar de manera immediata", va dir.

Ashton va viatjar a Kíev aquesta setmana per reunir-se amb les autoritats, l'oposició i la societat civil d'Ucraïna, amb vista a continuar els esforços de mediació de la UE en el conflicte i fomentar que les parts aconsegueixin una sortida negociada i pacífica a la crisi.

stats