La CNN acomiada tres treballadors per anar a l'oficina sense vacunar-se

La decisió intensifica el debat sobre el fet que les empreses obliguin els empleats a immunitzar-se

2 min
Una infermera vacuna un jove al departament de salut de Pinellas, a St. Petersburg, estat de Florida.

La gran cadena televisiva de notícies CNN ha acomiadat tres treballadors per anar a l'oficina sense haver-se vacunat contra el covid-19, segons han informat els mitjans locals. És un dels primers exemples del canvi legal que, als Estats Units, permet obligar els seus treballadors a vacunar-se. Moltes grans empreses, com Facebook o Google, han anunciat que requeriran la pauta completa als seus treballadors quan recuperin l'activitat total a les oficines.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El cap de la CNN, Jeff Zucker, ha recordat que hi haurà una política de "zero tolerància" a l'hora d'aplicar l'obligatorietat d'estar vacunats per fer feina sobre el terreny, treballar amb altres companys o anar a la redacció. Fa setmanes, però, que el debat de la vacunació obligatòria en les empreses està sobre la taula. Ara, que una cadena de televisió tan important com la CNN decideixi acomiadar tres dels seus treballadors per no haver-se immunitzat fa que hi hagi més llenya al foc de la polèmica. Alguns pensen que aquest episodi és una mesura dràstica, que atempta contra els drets fonamentals de l'individu. En canvi, Zucker considera que la decisió està totalment justificada: "En l'última setmana hem sabut que tres empleats venien a l'oficina sense haver-se vacunat. Tots tres han estat acomiadats. Permetin-me ser clar: tenim una política de tolerància zero al respecte. Has d'estar vacunat per venir a l'oficina. I has d'estar vacunat per treballar a l'exterior, amb altres empleats, independentment de si entres en una oficina o no. I punt".

Mentrestant, aquest divendres, el nombre de vacunats amb la pauta completa als Estats Units ha arribat al 50%, un total de més de 165,6 milions de persones. Els antivacunes d'estats del sud han alentit el ritme de vacunació, en un inici més elevat. Entre les noves mesures per la pandèmia, els Estats Units es plantegen també exigir a tots els visitants estrangers estar totalment vacunats per entrar al país, amb algunes excepcions, com a forma d'aixecar les restriccions als viatges internacionals que ara mateix afecten 26 estats europeus de l'espai Schengen, així com el Regne Unit, Irlanda, el Brasil, la Xina, l'Iran, Sud-àfrica i l’Índia.

La preocupació ha incrementat al país nord-americà després que, com la resta del planeta, estigui patint les conseqüències de la variant delta. Fa una setmana, i per mirar de convèncer aquells ciutadans que han decidit no vacunar-se, el mateix Joe Biden, president dels EUA, va llançar un missatge contundent: "Si no esteu vacunats, no sou ni de bon tros tan llestos com dieu que sou", va dir el mandatari, durant un discurs en què va anunciar que les mascaretes tornaven a ser obligatòries a les zones amb alta expansió del virus.

Cuba confirma més de 8.000 positius per segon dia

Mentre en molts països la vacunació ha ajudat a contenir la virulència de la pandèmia, d'altres estan vivint amb la variant delta els seus pitjors dies. És el cas de Cuba, que aquest divendres ha sumat 8.886 contagis més i 75 morts i que està en el pitjor moment des que va començar la pandèmia. Acumula, en total, 431.000 contagis i 3.000 morts que han accentuat la crisi del règim, que va viure el mes passat les protestes més grans des dels anys 90.

stats