Internacional 01/11/2014

El president dimissionari de Burkina Faso es refugia a Costa d'Ivori

Dos comandaments militars proclamen que han assumit el poder del país

Agències
1 min
Dues joves celebren la dimissió del president burkinès. JOE PENNEY / REUTERS

OEl dimissionari president de Burkina Faso, Blaise Compaoré, està refugiat a Yamoussoukro, capital política de Costa d'Ivori, després d'haver fugit del seu país, segons ha informat la revista 'Jeune Afrique' a la seva pàgina web.

La publicació, que cita fonts pròximes a l'expresident, assenyala que, després d'anunciar la dimissió, Compaoré es dirigia en un comboi fortament escortat cap a Pô, el seu feu al sud del país, però finalment va sortir de la carretera per evitar l'enfrontament amb manifestants que l'esperaven.

Allà, en contacte permanent amb el seu aliat Alassane Ouattara, president ivorià, va esperar l'arribada d'un helicòpter que el va traslladar a Yamoussoukro, on ja està en un lloc segur i amb protecció presidencial.

Segons 'Jeune Afrique', Compaoré va abandonar el palau presidencial de Kosyam, a Ouagadougou, ahir a primera hora de la tarda, en el moment en què es llegia el comunicat que anunciava la seva dimissió per la televisió.

La dona de l'expresident, Chantal, que ja s'havia refugiat a Costa d'Ivori ara fa uns quants dies, és al costat del seu marit, igual que el germà de Compaoré, François, que havia estat detingut el 30 d'octubre quan intentava agafar un avió a l'aeroport per sortir del país.

Mentrestant, a l'interior del país, la dimissió i fugida de Compaoré ha provocat que dos alts comandaments de l'exèrcit proclamin haver assumit el poder.

stats