Internacional 28/07/2015

Condemnat a mort el fill de Gaddafi, Saïf al-Islam

La mà dreta de l'antic dictador libi ha estat sentenciat per la repressió durant la revolta de la Primavera Àrab al seu país

Reuters
1 min
Saïf al-Islam, en una imatge el dia de la seva captura el 2011. REUTERS

El CaireUn tribunal libi ha condemnat a mort en rebel·lia Saïf al-Islam al-Gaddafi, fill de Muammar al-Gaddafi, aquest dimarts per crims de guerra i per la repressió violenta de les revoltes pacifistes que el 2011 va derrocar el seu pare del poder.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El tribunal també ha dictat sentència de mort per afusellament contra l'excap del servei d'espionatge de Gaddafi, Abdul·lah al-Senussi, i el seu ex primer ministre, Baghdadi al-Mahmoudi.

De moment la sentència no es podrà fer efectiva ja que Saïf al-Islam està retingut per un grup rebel a la regió de Zintan que no reconeix les autoritats de Trípoli.

La defensa podrà apel·lar la decisió del tribunal, que encara s'ha de confirmar pel tribunal suprem libi. La Cort Penal Internacional i grups activistes pels dret humans han mostrat la seva preocupació sobre la imparcialitat del sistema judicial de Líbia.

El judici va començar l'abril del 2014 abans que comencessin els enfrontaments a Trípoli i dividissin el país en dues faccions que lluiten pel control del govern central.

stats