Internacional 08/12/2014

La Creu Roja eleva a una vintena de morts el balanç de víctimes del tifó 'Hagupit' a les Filipines

L'ONG situa a l'illa de Samar 21 víctimes mortals. Fonts governamentals han confirmat només dues d'aquestes morts, i dues més en altres punts de l'arxipèlag

Reuters
1 min
Un cotxe circula per una carretera costanera al costat del mar enfurit a Atimonan, la província de Quezón / REUTERS

ManilaLa xifra real de víctimes mortals del tifó 'Hagupit' a les Filipines seria d'una vintena de persones, segons dades facilitades per la Creu Roja aquest matí.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'ONG ha indicat que almenys 21 persones haurien mort a Samar, la tercera illa més gran de l'arxipèlag. Moltes d'aquestes víctimes es van ofegar en les inundacions de Borongan, la principal ciutat de la província de Samar Oriental, on el tifó Hagupit va tocar terra per primera vegada i hi va arribar, per tant, amb tota la força.

Les autoritats filipines havien fet evacuar més d'un milió de persones quan el tifó s'acostava per por que es repetís el desastre de l'any passat, en què van registrar-se 7.000 víctimes entre morts i desapareguts.

"Hem confirmat els informes que indiquen que 21 persones han mort a Samar Oriental, 16 de les quals a Borongan", ha dit Gwendolyn Pang, secretari general de la Creu Roja de les Filipines.

De moment, el Consell Nacional per a la Gestió i la Reducció del Risc de Desastres ha confirmat només dos morts i tres ferits en aquesta zona i dues víctimes mortals fora de Samar.

stats