CUBA
Internacional 05/01/2011

Cuba comença la retallada de plantilla de funcionaris

Cinc ministeris inicien el procés que ha de reduir mig milió de llocs de feina estatals. 351.000 treballadors passaran a fer activitats d'altres sectors econòmics

Efe
1 min
Un home ven flors a l'Havana.

L'Havana p { margin-bottom: 0.21cm; } El govern de Cuba ha encetat el procés per reduir la plantilla de funcionaris de l'estat en vora mig milió de persones. Cinc ministeris, entre els quals hi ha el de Salut Pública i Agricultura, aplicaran en un període de cinc mesos una de les mesures de l'executiu del president cubà, Raúl Castro, per superar la crisi econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El pla de reducció de la plantilla estatal té previst suprimir 146.000 llocs de treball al sector públic i fer passar 351.000 funcionaris a altres activitats econòmiques. Una de les alternatives que ofereix en aquest sentit el govern cubà és la feina per compte propi. Les previsions són que en els pròxims cinc anys 1,8 milions de treballadors s'incorporin al sector econòmic no estatal.

El pla d'ajustaments econòmics s'haurà de ratificar a mitjan abril al sisè Congrés del Partit Comunista de Cuba, l'única força governant a l'illa caribenya. Entre les noves mesures hi ha introduir noves formes de gestió privada com les empreses mixtes o les cooperatives.

stats