Nova condemna
Internacional 01/02/2014

La culpabilitat intermitent d'Amanda Knox

Ara
2 min

BarcelonaCondemnada a 28 anys de presó

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Perseguida, condemnada, empresonada, absolta i altre cop condemnada. La nord-americana Amanda Knox va rebre dijous "com si l'hagués atropellat un tren" la decisió del Tribunal d'Apel·lació de Florència de condemnar-la a 28 anys i 6 mesos de presó pel brutal assassinat de la seva companya de pis d'estudiants, la britànica Meredith Kercher, el 2007 a Perusa, on estaven d'intercanvi. Knox viu actualment a Seattle, als EUA, i no té cap intenció de tornar "voluntàriament" a Itàlia, on ja va passar quatre anys empresonada i va ser absolta per homicidi el 2011.

Knox diu que lluitarà "fins al final"

En una entrevista a la cadena ABC, Knox va assegurar que lluitarà "fins al final". Els advocats de la jove han anunciat que presentaran un recurs davant del Tribunal Suprem d'Itàlia, el mateix que al març va decidir anul·lar la sentència absolutòria tant de la nord-americana com del que llavors era el seu xicot, l'italià Raffaele Sollecito, que dijous va ser condemnat també a 26 anys de presó. "Esperava molt més de la justícia italiana -va dir ahir Knox-. Ells ja m'havien considerat innocent".

El seu exnòvio intenta fugar-se

Tant Sollecito -que viu a Florència- com Knox no ingressaran a la presó a l'espera de la sentència del Suprem. La policia italiana, però, va trobar ahir el jove a prop de la frontera austríaca, després que la justícia li hagués retirat el passaport i qualsevol document identificatiu que li permetés sortir del país. A Knox, però, no li han decretat mesures cautelars, ja que "no hi ha perill de fuga". Si el Suprem ratifica la condemna, Itàlia haurà de demanar-ne l'extradició.

Kercher, violada i assassinada

Segons la versió dels fiscals en la sentència del 2009, Knox, que llavors tenia 21 anys; Sollecito, de 22, i el madrileny Rudy Guede -condemnat a 16 anys de presó- van reunir-se amb Kercher al pis la nit de l'assassinat. Drogats, van decidir dur a terme un joc sexual. D'acord amb la versió dels fiscals, la jove britànica va provar de negar-s'hi, però van acabar violant-la i matant-la amb fins a 43 ganivetades.

stats