Internacional 03/08/2017

Detingut l'heroi del Wannacry

L'FBI ha detingut aquest dijous Marcus Hutchins, el jove britànic que va aturar el virus Wannacry, acusat de promoure i vendre un 'malware' bancari

Ara
2 min
El vídeo publicat per Phineas Fisher mostra com va fer l'atac informàtic al Sindicat de Mossos d'Esquadra

BarcelonaMarcus Hutchins, el jove de 23 anys que va aturar el 'ransomware' Wannacry, ha estat detingut per l'FBI aquest dijous a Las Vegas quan sortia de la convenció de 'hackers' Defcon. Segons les primeres informacions, la detenció del britànic no estaria motivada pel seu paper en la detenció del virus el passat mes de maig, sinó per haver promogut i venut el 'malware' bancari Kronos.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons ha pogut saber el mitjà especialitzat 'Motherboard', Hutchins hauria estat traslladat al centre de detenció Henderson, a Nevada. Hores després, segons un amic del jove, el hacker hauria estat reubicat en un altre centre i se li hauria perdut la pista. "He parlat amb els U.S. Marshalls i diuen que no tenen cap registre d'en Marcus al sistema", ha explicat el seu amic, que ha volgut mantenir-se en l'anonimat, "En aquest punt hem estat intentant posar-nos en contacte amb en Marcus durant 18 hores i ningú sap on ha estat traslladat".

Per la seva banda, el centre de ciberseguretat britànic ha indicat: "Som conscients que hi ha un ciutadà del Regne Unit que ha estat arrestat, però aquesta és una qüestió per a les autoritats dels Estats Units. Som conscients de la situació, però aquest és un afer d'aplicació de la llei i seria inadequat per part nostra comentar res més".

El 'hacker', conegut a la xarxa amb el sobrenom de MalwareTech, es va fer mundialment famós per haver aturat el Wannacry, un potent virus que va afectar empreses d'arreu del món. El jove va descobrir que dins el codi del 'ransomware' hi havia un domini sense registrar i que, si el comprava, podia aturar l'atac. Entre altres objectius, el Wannacry va afectar els serveis de Telefónica, el servei de la seguretat social del Regne Unit i diverses companyies d'Alemanya, Turquia, el Vietnam o Rússia, entre d'altres.

stats