Internacional 12/04/2018

Dimiteix un altre assessor de seguretat de Donald Trump

El general Rick Waddell, responsable de l'Amèrica Llatina, deixa el càrrec

Efe
1 min
El president nord-americà, Donald Trump, durant una reunió.

WashingtonUn altre assessor del Consell de Seguretat Nacional de la Casa Blanca ha anunciat que dimiteix. En concret, el general Rick Waddell, que s'encarregava dels afers vinculats amb l'Amèrica Llatina. La dimissió de Waddell és la quarta que es produeix a l'oficina de seguretat nacional del president nord-americà, Donald Trump. Anteriorment havien renunciat Tom Bossert, el principal assessor en qüestions de seguretat interna i ciberseguretat; Nadia Schadlow, assessora adjunta en seguretat nacional, i el portaveu, Michael Anton.

"Rick Waddell té previst renunciar. Es mantindrà en el càrrec durant un futur immediat per garantir una transició ordenada i sense problemes de les seves responsabilitats", ha informat una font de la Casa Blanca, que ha preferit mantenir l'anonimat.

Les dimissions dels últims dies són una conseqüència de la marxa del general H.R. McMaster, que va deixar el càrrec d'assessor de Trump en seguretat nacional la setmana passada i que va ser substituït per John Bolton, exambaixador dels Estats Units davant les Nacions Unides. Bolton està reestructurant tot el departament.

El general Waddell, que fins ara era número dos del Consell de Seguretat Nacional, va assumir el càrrec el març del 2017 i s'encarregava de coordinar la política exterior nord-americana a l'Amèrica Llatina i el Carib.

Des de l'inici d'any, Trump ha substituït el seu secretari d'Estat, Rex Tillerson; el secretari d'Afers de Veterans, David Shulkin; el seu principal assessor econòmic, Gary Cohn, i la seva directora de comunicacions, Hope Hicks, entre d'altres.

stats