França
Internacional 27/04/2012

DSK acusa el cercle de Sarkozy d'orquestrar l'escàndol sexual de Nova York

L'exdirector de l'FMI vincula el president francès amb l'episodi que va deixar-lo fora de la carrera per la candidatura socialista el maig del 2011. Dominique Strauss-Kahn ha fet les declaracions en exclusiva al diari 'The Guardian'

Ara
1 min
Strauss-Kahn, imputat a Lilla per proxenetisme

BarcelonaL’exdirector del Fons Monetari Internacional Dominique Strauss-Kahn va entrar ahir definitivament en la campanya presidencial francesa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Va fer-ho des de les pàgines del diari britànic 'The Guardian', des d’on va acusar els seus “enemics polítics vinculats a Nicolas Sarkozy” d’orquestrar l’escàndol sexual que va esborrar-lo de la carrera per la candidatura presidencial socialista el maig de 2011. La teoria de DSK era en boca de tothom des que una treballadora de l’hotel Sofitel de Nova York va acusar-lo d’assalt sexual.

L’home assegurava al rotatiu que la intel·ligència francesa el va tenir setmanes sota vigilància i va punxar el seu telèfon. “Potser vaig ser políticament innocent, però simplement no creia que podrien anar tan lluny”, deia. “No creia que poguessin trobar res que m’aturés”.

Les acusacions arriben en un moment molt calculat. La política francesa travessa un dels seus punts més sensibles a pocs dies de la ronda final per decidir qui entrarà a l’Elisi, una meta que DSK tenia pràcticament garantida abans de ser esborrat del mapa.

stats