Internacional 30/06/2014

Dos morts en dues explosions davant del govern egipci

L'atac coincideix amb la vigília del primer aniversari de la caiguda de Mursi

Efe
2 min
Agents egipcis controlen l'àrea d'un atemptat als afores del Caire. NOMER GALAL / EFE

El CaireDues explosions davant del palau presidencial egipci d'Al Itihadiya, a l'est del Caire, han causat la mort d'un coronel i un agent de policia, així com diverses persones ferides, segons ha informat la televisió estatal. Aquests atemptats, anunciats fa tres dies pel grup jihadista Agnad Masriera (Soldats de Egipte), coincideixen amb el primer aniversari de les protestes que van conduir a la destitució de l'islamista Mohammad Mursi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els cossos de seguretat han sospitat primer de dos artefactes col·locats en la intersecció entre les avingudes Al-Ahram i Al Mergany, al barri d'Heliòpolis. Quan els artificiers han començat a desactivar-ne un ha esclatat el segon, provocant la mort dels dos artificiers. Poc després encara s'han produït dues explosions més que han causat diversos ferits.

La policia ha acordonat l'àrea i pentina els voltants del palau presidencial per por a la presència d'altres artefactes explosius.

Les autoritats no han aconseguit evitar aquests atemptats malgrat que Agnad Masriera va anunciar en un comunicat el passat 27 de juny demanant als civils que no s'acostessin al palau presidencial perquè hi havia diverses bombes. El grup extremista va explicar en la seva nota, difosa al seu compte oficial de Twitter, que van disposar els artefactes 10 dies abans en una zona on solen reunir-se els "aparells criminals", en al·lusió a la policia.

Agnad Masriera, que ha reivindicat nombrosos atacs perpetrats en els últims mesos, ha assenyalat que va anul·lar l'operació en aquesta data davant la presència de civils, ja que el seu objectiu són les forces de seguretat, però que no va poder desmantellar les bombes.

En saber, segons el text, que la policia no havia descobert les bombes, van decidir avisar els civils de la presència de dos artefactes al jardí que es troba entre els carrers Al-Ahram i Al Margany, just on es va registrar avui l'explosió.

Els extremistes van amenaçar amb prosseguir els seus atacs durant el mes sagrat musulmà de ramadà, que va començar ahir i al qual van qualificar de "mes de la victòria i la jihad".

Aquest tipus d'atemptats ha augmentat a Egipte des que l'Exèrcit deposés Mursi el passat 3 de juliol, i tenen com a principal objectiu les forces de seguretat.

stats