POLS A EGIPTE
Internacional 27/07/2013

El govern egipci preveu traslladar Mursi a la presó de Mubàrak

L'exèrcit ha formalitzat l'arrest de l'expresident islamista, acusat d'assassinat i conspiració amb Hamàs

Agències
1 min
Imatges de suport a Mursi en una barricada a Ciutat Nàsser, al Caire. REUTERS

El CaireL'islamista Mohamed Mursi, derrocat de la presidència d'Egipte el 3 de juliol i acusat d'assassinat i conspiració, podria acabar a la mateixa presó que el dictador egipci Hosni Mubàrak, tombat durant la revolta de principis del 2011. Així ho ha anunciat el ministre de l'Interior, Mohamed Ibrahim, en una roda de premsa on ha assegurat que "si Déu vol, aviat tot estarà resolt", referint-se a la decisió de la fiscalia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Mursi està retingut i incomunicat des del cop d'estat del 3 de juliol en un lloc secret. El seu confús estat legal ha provocat la denúncia d'organitzacions com Amnistia Internacional i governs estrangers, entre els quals, Washington i Berlín, que han demanat públicament que se'l deixi en llibertat.

Durs enfrontaments

El trasllat de Mursi podria endurir encara més el clima de tensió que viu el país. Segons els Germans Musulmans, més de 200 persones han mort les últimes hores i 4.000 han resultat ferides en enfrontaments entre partidaris de Mursi i la policia al districte cairota de Ciutat Nasser, on els islamistes s'han atrinxerat des del cop d'estat.

El ministeri de Sanitat, però, només ha confirmat la mort de 38 persones i 180 ferits, tot i que ha matisat que només ha comptat les víctimes ingressades als centres que controla, que no inclouen, justament, la zona on hi ha hagut els enfrontaments.

stats