Internacional 18/08/2013

ElBaradei fuig a Viena després d'haver dimitit com a vicepresident del govern interí egipci

El premi Nobel, que no ha fet declaracions a l'aeroport, va dimitir dimecres perquè no es veia capaç d'assumir la responsabilitat de qualsevol vessament de sang ni de decisions amb les quals no estava d'acord

Efe
1 min

El CaireEl premi Nobel de la pau egipci Mohamed ElBaradei ha fugit aquest diumenge cap a Viena, quatre dies després que presentés la seva dimissió com a vicepresident egipci pels últims disturbis, segons ha informat l'agència estatal de notícies Mena.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'exvicepresident no ha volgut fer declaracions a l'aeroport internacional del Caire abans d'abandonar el país amb destinació a Àustria, ha afegit l'agència.

ElBaradei, exdirector de l'Organisme Internacional de l'Energia Atòmica (OIEA, amb seu a Viena), va renunciar dimecres passat a la vicepresidència perquè, segons va explicar, no es veia capaç d'assumir la responsabilitat de cap vessament de sang ni de decisions amb les quals no estava d'acord.

El premi Nobel duia en el càrrec des del passat 14 de juliol, després del cop d'estat militar que va deposar el president, l'islamista Mohammed Mursi, el dia 3 del mateix mes.

Prop de 600 persones van morir i milers van resultar ferides en el desallotjament policial de dimecres passat de les acampades que mantenien els seguidors de Mursi al Caire, cosa que va derivar en disturbis que continuen al país.

stats