Internacional 22/10/2019

L'emperador Naruhito ascendeix al tron del Crisantem en una solemne cerimònia oficial

El nou monarca compleix amb el ritual antic i es compromet a defensar "la unitat del poble japonès"

Efe
2 min
L'emperador Naruhito ascendeix al Tron del Crisantem en la cerimònia oficial

TòquioL'emperador Naruhito del Japó ha celebrat aquest dimarts la cerimònia de la seva proclamació oficial per ascendir al tron del Crisantem i, en unes breus paraules, s'ha compromès a respectar la Constitució i complir amb totes les responsabilitats de les seves funcions.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Naruhito ha pronunciat aquest missatge en una cerimònia duta a terme en una petita sala del palau imperial de Tòquio, un acte que han seguit des d'un altre saló desenes de caps d'estat i de govern que s'han desplaçat fins al Japó per a l'ocasió, entre ells el rei espanyol, Felip VI, i la seva esposa Letícia.

El titular del tron del Crisantem va ser proclamat emperador l'1 de maig passat en uns actes restringits a un reduït nombre de persones, mentre que les celebracions públiques estaven previstes per a aquest 22 d'octubre.

La proclamació oficial ha durat una mitja hora, amb Naruhito des d'un tron alçat i ocult inicialment per una cortina, al costat d'un altre de més petit en el qual hi havia l'emperadriu Masako.

Tot això dins de la Sala del Pi (Matsu no Ma), on només hi havia els parents més pròxims de la família imperial, mentre que els convidats especials estaven en una altra sala (Shunju no Ma), situada a l'altre costat del pati central.

Naruhito ha llegit el seu missatge des d'un document plegat com un acordió que li ha entregat un camarlenc que s'ha acostat al tron amb lents moviments. En el seu missatge, Naruhito ha recordat el seu pare, Akihito, que va abdicar el 30 d'abril passat, i les tres dècades que va estar com a titular del tron del Crisantem.

"Ara, en aquesta cerimònia, faig la proclamació d'entronització davant dels que estan dins i fora del Japó", ha dit. L'emperador s'ha compromès a complir amb les seves funcions de ser "símbol de la nació" i de la "unitat del poble japonès", paper que li atorga la Constitució aprovada després de la Segona Guerra Mundial.

També ha fet vots a favor de la "felicitat del poble japonès i la pau del món", i s'ha compromès a actuar "amb responsabilitat i saviesa" en favor del benestar del poble japonès i "la prosperitat de la humanitat".

stats