Internacional 11/08/2015

Enfrontaments entre policia i immigrants a l'illa grega de Kos

Els agents han colpejat amb porres i han ruixat amb extintors centenars de persones per intentar dissoldre les baralles que s'han produït a les llargues cues per obtenir documentació i poder viatjar a la Grècia continental

Efe
1 min
Agents de policia ruixant amb extintors els immigrants concentrats a l'illa de Kos / AFP

AtenesLa policia i un grup de sensepapers s'han enfrontat aquest dimarts a l’illa grega de Kos, on milers d’immigrants esperen per registrar-se i obtenir els documents de viatge. Els agents han colpejat amb porres i han ruixat amb extintors centenars d’aquestes persones per intentar dissoldre les baralles que hi ha hagut entre elles, en un estadi de futbol habilitat per entregar la documentació.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant la llarga espera, alguns immigrants s'han desmaiat per l’aglomeració i les altes temperatures i d'altres han cridat en protesta per la falta de menjar, les males condicions higièniques i d’allotjament i la dificultat per obtenir els documents que els permetin sortir del país. En les últimes setmanes un gran nombre de sensepapers han arribat a les turístiques illes del mar Egeu, on acampen a l’espera de poder arribar a la Grècia continental i continuar el viatge fins al centre d’Europa. Segons l’ACNUR, aquest 2015 han arribat a tot Grècia 124.000 immigrants sense papers.

stats