Internacional 02/04/2017

L'Equador vota el successor de Correa

A la primera volta va guanyar l'oficialista Lenín Moreno

Agències
1 min
Una dona introdueix la seva papereta en un col·legi electoral de Quito.

QuitoProp de 13 milions de ciutadans equatorians i residents estrangers decideixen aquest diumenge el successor de Rafael Correa entre els dos candidats més votats en la primera volta del 19 de febrer: l'oficialista Lenín Moreno, d'Aliança País (AP, esquerra), i l'opositor Guillermo Lasso, del moviment Creant Oportunitats (CREC, centredreta).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Avançant-se a la possibilitat que es repeteixin les protestes i les acusacions de frau que van sorgir després de la primera volta, el Consell Nacional Electoral (CNE) ha fet una crida "a viure una autèntica festa democràtica" i "esperar els resultats oficials de forma pacífica".

No obstant això, la policia ha tancat al trànsit carrers dels voltants de diversos edificis d'institucions electorals, i agents i soldats s'han desplegat per les ciutats per evitar incidents en cas que es repeteixin les concentracions ciutadanes de protesta de la primera volta.

A la crida del CNE a la calma s'hi han sumat les missions d'observació electoral internacional, com la de la Unió de Nacions Sud-americanes (Unasur), que, a través del seu coordinador, Alexander Vega, ha rebutjat també les possibilitats de frau. Per la seva banda, el representant especial d'aquesta missió i expresident de l'Uruguai, José Mujica, ha enviat un missatge de tranquil·litat i optimisme als equatorians.

Dels resultats a l'Equador en depèn també el futur del fundador de Wikileaks, que està refugiat a l'ambaixada equatoriana de Londres i compta amb el suport del sector correista.

stats