Internacional 25/07/2013

La fiscalia es manté: Manning ha de ser condemnat a cadena perpètua

A l'espera de la sentència, el fiscal reafirma que el soldat que va filtrar informació a Wikileaks va "ajudar l'enemic"

Efe
1 min

WashingtonEl judici contra el soldat Bradley Manning, acusat de filtrar informació a Wikileaks, quedarà vist per a sentència. El fiscal, encapçalat pel coronel Ashden Fein, ha reafirmat que manté la seva acusació "d'ajuda a l'enemic", la més greu a la qual s'enfronta Manning, per a qui el govern dels Estats Units demana una pena de cadena perpètua.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Pel seu entrenament, sabia clarament el mal que podien fer les filtracions i sabia que amb Wikileaks la informació arribaria a l'enemic", ha dit Fein.

El fiscal nord-americà considera que "Manning no estava interessat en juraments ni obligacions, sinó a fer-se un nom", i ha explicat que dues setmanes després de la seva arribada a l'Iraq, el 2009, el soldat va començar a guardar informació secreta per a Wikileaks.

L'acusació sosté que el filtrador sabia l'abast de Wikileaks i per la seva formació i treball com a analista coneixia que "la nostra missió, la seguretat nacional i finalment les nostres vides" estarien en perill si arribaven a Al-Qaida.

Manning va filtrar fins a 700.000 documents classificats i ha reconegut haver filtrat informació a Wikileaks i s'ha declarat culpable de deu –els més lleus– dels vint càrrecs dels quals se l'acusa.

stats