Estats Units

Ensurt a Nova York amb un terratrèmol de 4,8 que s'ha fet notar

Les autoritats no han reportat danys significatius, tot i que seguiran actualitzant la informació al llarg del dia

ARA
2 min
Un telèfon mòbil rep un missatge d'alarma pel terratrèmol que s'ha fet notar a Nova York.

BarcelonaUn terratrèmol de 4,8 ha sacsejat aquest divendres Nova Jersey i s'ha notat a la ciutat de Nova York, segons el Servei Geològic dels Estats Units (USGS). El tremolor, que ha durat diversos segons, s'ha pogut sentir des de Brooklyn fins al Bronx o a Manhattan segons han relatat diversos ciutadans a les xarxes. De moment, el Departament de Bombers de la Ciutat de Nova York ha indicat que, fins ara, no s'han registrat "incidents greus", tot i que les autoritats segueixen pendents per si hi hagués novetats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La realitat és que als terratrèmols d'una magnitud d'entre 4 i 4,9 a l'escala Richter se'ls etiqueta com a lleus: són sismes que es fan notar i que comporten el tremolor d'objectes i finestres, però que no acostumen a provocar danys significatius.

Quan han succeït els fets, la governadora de Nova York, Kathy Hochul, ha compartit a la xarxa social X que el terratrèmol "ha sacsejat l'oest de Manhattan i s'ha sentit a tot Nova York". "El meu equip n'està avaluant les conseqüències i qualsevol dany que pugui haver ocasionat, i actualitzarem la informació al llarg del dia", ha afegit Hochul.

En una roda de premsa posterior al tremolor, l'alcalde de Nova York, Eric Adams, ha dit que no s'ha informat d'incidents greus i ha avisat la ciutadania que tinguin present que pot haver-hi rèpliques, encara que la probabilitat sigui baixa. Per la seva banda el governador de Nova Jersey, Philip D. Murphy, ha dit en una entrevista televisada que els informes de danys estructurals són "de mínims". Murphy ha aconsellat als residents de Nova Jersey no espantar-se i mantenir el cap fred.

Per rebaixar una mica l'ensurt, especialment a Nova York, on hi ha tants gratacels, el compte de l'Empire State Building ha publicat el següent: "I AM FINE" (estic bé). Els sismes no són res de nou per a la ciutat, encara que sempre han sigut de dimensions molt menors. Segons recull el New York Times, el mes de gener es va registrar un terratrèmol d'1,7 al barri novaiorquès d'Astoria Queens.

El tremolor que han viscut aquest divendres als Estats Units arriba just després de la tragèdia de Taiwan, on un terratrèmol de magnitud 7,4 va deixar nou morts i centenars de ferits. El sisme és el pitjor que ha viscut el país en els últims 25 anys.

stats