Internacional 23/08/2021

Almenys 22 morts i més de 50 desapareguts per inundacions a Tennessee

La nit de dissabte a diumenge van caure 430 mil·límetres de pluja

ARA
1 min
Vehicles danyats arran de les fortes pluges de les inundacions a Waverly, Tennessee

BarcelonaLes pluges rècord colpegen també els Estats Units. Almenys 22 persones van morir diumenge a causa de fortes inundacions en algunes regions de l'estat de Tennessee, al sud-est del país. Segons les autoritats, unes 50 persones continuen encara desaparegudes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Arbres arrencats, centenars de negocis i cases completament inhabitables, línies telefòniques i elèctriques tallades i vehicles de tota mida dispersats arreu del terreny. Durant la nit de dissabte a diumenge van caure fins a 430 mil·límetres d'aigua, cosa que va provocar una riuada fugaç i catastròfica que va assolar les comunitats rurals del comtat de Humphreys i els voltants. Especialment afectada va quedar la ciutat de Waverly, d'on són la major part dels desapareguts i que està situada uns 90 quilòmetres a l'oest de Nashville.

L'agència Reuters recull el testimoni de Cindy Dunn, una dona de 48 anys que va explicar a un diari local que ella i el seu marit havien quedat atrapats al seu àtic durant diverses hores després que la inundació arribés a 1,8 metres d'altura dins de casa seva. Un equip de rescat va poder salvar la parella amb l'ajuda de la pala d'una excavadora, que van alçar fins a una finestra perquè poguessin sortir. A través de la pàgina de Facebook del comtat, els veïns intenten obtenir informació que els ajudi a localitzar els seus amics i familiars desapareguts.

stats