La família del periodista decapitat repta l'EI a un debat sobre l'islam

Experts van esborrar d'internet els esments que Sotloff era jueu

La família de  Steven Sotloff , el segon periodista nord-americà decapitat per milicians de l'Estat Islàmic (EI), ha desafiat avui e l líder del grup a un debat sobre els ensenyaments pacífics del llibre sagrat dels musulmans, l'Alcorà.

En un perfecte àrab, el portaveu dels Sotloff, Barak Barfi, s'ha adreçat directament a Abubaker al-Bagdad perquè respongui sobre valors com el perdó o la misericòrdia. "Dius que el Ramadà és un mes de clemència, però, on queda la vostra clemència?", ha preguntat en un to desafiant, per concloure que està "a punt" per debatre amb el líder d'EI. "Vinc en so de pau, no tinc una espasa a la mà i estic preparat per escoltar la teva resposta", ha afegit.

Dimarts, l'EI va donar a conèixer un vídeo en què es mostra la decapitació de Sotloff en un lloc sense identificar d'un desert, suposadament en territori sirià. Funcionaris nord-americans van confirmar la seva autenticitat i e l president nord-americà, Barack Obama, es va comprometre a "d estruir" el grup .

En la seva compareixença, Barfi, erudit àrab i investigador a la Fundació New America, amb seu a Washington, ha recordat que el seu amic assassinat estimava i apreciava l'islam, malgrat ser jueu. "No era un addicte a la guerra", ha assegurat Barfi, fent un retrat del periodista. " Ell simplement volia donar veu als qui no en tenen", ha assegurat .

Fora dels micròfons dels periodistes, el portaveu ha acabat dient: "Steve  va morir màrtir per la causa de Déu".

Aquest és el segon cop que el nucli proper a Sotloff s'adreça directament a Al-Bagdad. Dies abans de la decapitació, la mare del periodista li havia implorat misericòrdia per al seu fill.

D'altra banda, un grup d'amics del periodista Sotloff , ajudats per experts , van esborrar d'internet tot esment als seus orígens jueus. "Teníem dos objectius : localitzar tots els seus amics pel món, que no eren pocs, per convèncer-los que  no parlessin amb els mitjans , i convèncer els periodistes que escrivien sobre ell perquè eliminessin qualsevol menció a la seva relació amb Israel i el fet que era jueu", afirma un dels seus amics en declaracions al diari digital ' Ynet' .