Internacional 03/09/2014

Obama: "Les execucions de l'Estat Islàmic no ens intimidaran"

Els Estats Units avisen els jihadistes que "la justícia serà servida"

Ara
1 min
El president dels Estats Units, Barack Obama, durant la compareixença conjunta amb el primer ministre d'Estònia, Taavi Roivas, a Tallinn.  LARRY DOWNING / REUTERS

BarcelonaBarack Obama ha assegurat avui que els Estats Units no es deixaran "intimidar" per l'Estat Islàmic, i ha condemnat la segona execució d'un periodista nord-americà a mans dels jihadistes. L'endemà de la decapitació de Steven Sotloff, Obama ha avisat que, més que intimidar, "els seus actes terrorífics només aconsegueixen unir-nos com a país i han reforçat la nostra voluntat de combatre contra aquests terroristes".

"Sigui el que sigui el que pretenen aconseguir, matant gent innocent com Steven aquests assassins ja han fracassat", ha dit Obama, en referència a la "repulsió a la barbàrie" que sent "la gent de tot el món". El president dels Estats Units ha afegit que "el nostre abast és gran i la justícia serà servida".

També ha mostrat el rebuig a les execucions dels dos periodistes nord-americans, James Foley i Steven Sotloff, el primer ministre britànic, David Cameron.

Cameron els ha qualificat de "totalment abominable i barbàr", i ha assegurat que el Regne Unit "no vacil·larà en l'objectiu de vèncer el terrorisme".

El ministre d'Afers Exteriors britànic, Philip Hammond, ha afegit que el govern de Londres farà "tot el possible per confortar la família de l'hostatge britànic que (els jihadistes) han ensenyat en el vídeo".

stats