Internacional 02/07/2020

L'FBI deté l'exnòvia del financer Jeffrey Epstein, jutjat per tràfic sexual de menors

Ghislaine Maxwell ha estat detinguda a Nou Hampshire com a presumpta còmplice dels abusos sexuals

S.s.
2 min
L'ex nòvia i presumpta còmplice de Jeffrey Epstein en el tràfic sexual de menors, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaGhislaine Maxwell, que va ser parella i presumptament còmplice del pederasta, violador i traficant sexual de menors Jeffrey Epstein, ha estat detinguda per l'FBI a Nou Hampshire aquest dijous, segons Reuters.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La Fiscalia de Districte Sud de Nova York va informar que Maxwell s’enfronta a sis delictes, quatre d’ells relacionats amb “persuadir, induir, atraure i coaccionar” a menors a viatjar amb l’objectiu de realitzar actes sexuals criminals amb Epstein entre els anys 1994 i 1997, així com dos delictes de fals testimoni a les autoritats que es remunten al 2016.

L’escrit d’acusació exposa que Maxwell “va assistir, va facilitar i va contribuir a l’abús de nenes menors d’edat per part de Jeffrey Epstein al, entre altres coses, ajudar-lo a captar-les, preparar-les i en última instància abusarlas, sabent tant Maxwell com Epstein que tenien menys de 18 anys”.De fet, algunes de les víctimes tenien només 14 anys, així que qualsevol relació sexual amb elles d’un adult és il·legal.

L'exmagnat financer Jeffrey Epstein va morir penjat a la seva cel·la en una presó de Nova York l'agost del 2019, un mes després d'haver estat detingut sota els càrrecs de tràfic sexual de menors. La mort va ser considerada un suïcidi tot i que familiars i advocats d'Epstein ho rebaten, però va posar fi a un judici en què s'havien identificat fins a 36 dones que havien estat violades o traficades per Epstein quan eren menors d'edat.

Moltes de les víctimes acusen a Ghislaine Maxwell d'haver-les atret cap al financer perquè abusés sexualment d'elles i fins i tot en alguns casos l'acusen de participar directament en l'abús sexual, unes acusacions que ella nega categòricament. Fonts judicials han explicat a Reuters que la dona ha de comparèixer davant d'un jutjat avui mateix, dijous.

El nou documental sobre el cas Epstein emès per la plataforma Netflix dona nova llum al cas que va quedar tancat i ha permès sobretot donar veu a desenes de les víctimes, que hi parlen obertament i retraten una estratègia de violació i tràfic de menors que Epstein hauria perpetrat durant més de dues dècades des de la seva mansió de Florida, propera a la de Mar-a-Lago del president dels Estats Units, Donald Trump, amb qui mantenia relació.

Un home ben connectat

De fet, les amistats del financer inclouen noms molt coneguts de la política nord-americana, com Donald Trump o Bill Clinton, però també esquitxa la monarquia britànica, ja que una de les víctimes acusa el príncep Andreu d'haver-la violat i de participar en diverses de les festes d'Epstein on presumptament es traficava sexualment amb menors d'edat.

Ghislaine Maxwell, de 58 anys, va mantenir un paper discret durant tot el procés contra Epstein, però està acusada formalment de facilitar el tràfic sexual de noies adolescents. Filla d'un magnat mediàtic britànic, Robert Maxwell, que va morir misteriosament el 1991 abans que es revelés que havia defraudat milions de dòlars del seu imperi mediàtic, Ghislaine Maxwell es va mudar a Nova York als anys 90, on va conèixer Epstein, amb qui mantindria una relació íntima durant dècades.

stats