Internacional 24/12/2013

Una nena morta i tres ferits per atacs aeris d'Israel sobre Gaza

L'exèrcit israelià ha bombardejat bases de Hamàs en resposta a la mort a trets d'un civil prop de la frontera

Efe
1 min

GazaUna nena palestina de quatre anys ha mort aquest dimarts i tres persones més han resultat ferides després dels atacs aeris que Israel ha llançat contra la franja de Gaza en resposta a la mort, unes hores abans, d'un civil israelià a la frontera. La nena ha mort a l'hospital Al Aqsa a causa de les ferides que li han provocat les estelles d'un coet.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons fonts de seguretat palestines, els bombarders israelians han atacat bases i campaments que Hamàs té a les localitats de Janyunes i Rafah. Es tracta dels atacs més durs contra la franja des de l'operació Pilar Defensiu, el novembre del 2012.

La mort d'un operari que treballava en les tasques de fixació de la tanca electrònica fronterera ha desencadenat la resposta israeliana. Salah Abu A-Tail, un beduí, ha rebut un impacte de bala al pit i ha sigut traslladat a l'hospital de Beer Sheva, on ha mort hores després.

Els Comitès de Resistència Popular, afins als islamistes de Hamàs, han reivindicat l'autoria de l'atac per part d'un franctirador. En previsió de la resposta israeliana, el ministeri d'Interior de Hamàs ha ordenat l'evacuació de les seves seus oficials abans dels atacs.

stats