Internacional 19/07/2019

Un fort terratrèmol sacseja Atenes

L'epicentre del sisme, de magnitud 5,1, s'ha localitzat a 23 quilòmetres de la capital de Grècia

Ara
1 min
Un fort terratrèmol sacseja Atenes

BarcelonaUn fort terratrèmol s'ha notat aquest divendres a Atenes. El sisme ha sigut de magnitud 5,1 i l'epicentre s'ha localitzat a 23 quilòmetres de la capital de Grècia. El Centre Sismològic Euromediterrani ha apuntat que també s'ha notat en una bona part de la regió de l'Àtica, on viu gairebé la meitat del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Fins al moment, les autoritats només han confirmat una víctima: una turista ferida lleu per l'esfondrament d'una part d'un mur del Museu Arqueològic de la ciutat. Pel que fa a danys materials, Protecció Civil ha informat que almenys deu edificis s'han esfondrat a Atenes.

Tots estaven deshabitats i no han provocat danys personals. També hi ha hagut talls en el subministrament d'electricitat i de telefonia.

Consultats per l'ARA, diversos testimonis han explicat que s'ha notat amb molta força a Atenes. "Ens ha tirat plats i tasses a terra", ha apuntat un veí d'Atenes.

Segons el seu relat, el terratrèmol ha sigut molt intens però breu. Moltes persones han sortit al carrer immediatament pel temor d'una rèplica.

stats