Internacional 17/08/2015

Almenys 19 morts i 123 ferits en l'explosió al centre de Bangkok

La deflagració s'ha produït prop del temple d'Erawan i també ha deixat una vintena de ferits. Ningú s'ha atribuït l'atemptat

Agències
1 min
Motocicles destruïdes al lloc on ha esclatat la bomba aquest dilluns al centre de Bangkok. Athit Perawongmetha / REUTERS.

BangkokAlmenys 19 persones han mort -almenys quatre estrangeres- i 123 més han resultat ferides en l'explosió d'una bomba aquest dilluns al centre de Bangkok, la capital de Tailàndia. La deflagració s'ha produït als afores del temple hindú d'Erawan, una de les principals atraccions turístiques, situat en una intersecció concorreguda de la ciutat. Els fets han passat al voltant de les set de la tarda (les dues, hora catalana) i, de moment, ningú s'ha atribuït l'atemptat. Inicialment s'ha dit que es tractava d'una moto bomba, però després la policia ha explicat que l'artefacte estava col·locat sota un banc.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La cadena de televisió 'The Nation', però, eleva fins a 27 persones el nombre de víctimes mortals. Altres mitjans parlen de tres estrangers morts. Segons un d'ells, a l'hospital de la policia hi ha quatre morts, dos d'ells xinesos i un altre filipí.

El cap de la policia nacional, Prawut Thawornsiri, a Reuters, i ha afegit que, pel risc d'una altra explosió, s'ha evacuat i encerclat la zona. La policia ha desactivat dos artefactes més prop del lloc.

les autoritats descarten que es tracti dels rebels musulmans a la zona sud del paísfora del bastió de l'ètnia malaia. El país també s'ha vist sacsejat en els darrers anys per intenses rivalitats polítiques que van desencadenar, el maig del 2014, en un cop d'estat militar.

stats