Internacional 20/02/2015

França i Alemanya defensen la permanència de Grècia a l'euro

El govern alemany reitera que Grècia ha de complir les condicions anteriorment pactades

Ara
1 min

BarcelonaFrançois Hollande i Angela Merkel volen lluitar perquè Grècia es quedi a l'eurozona. En la conferència de premsa posterior a a la reunió amb la cancellera alemanya, Hollande ha dit que Grècia ha de continuar a l'eurozona i que no contempla un escenari amb la sortida d'aquest país de la moneda única. D'aquesta manera els dos líders europeus volen contrarestar les especulacions sobre la possible sortida de Grècia, i sobretot la informació difosa per 'Der Spiegel' segons la qual el BCE ja treballa sobre l'escenari de la sortida del país hel·lè de la moneda única.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El govern alemany ha reiterat que la proposta grega de perllongar l'ajuda europea es "insuficient" i reclama a Atenes que complexi les condicions anteriorment pactades.

La reunió d'aquest divendres entre Merkel i Hollande a París coincideix amb la reunió a Brussel·les dels ministres de Finances i d'Economia de l'eurozona per analitzar la sol·licitud grega d'una pròrroga de sis mesos del crèdit europeu.

Poca estona després d'aquestes declaracions, un article que avança l'edició digital del diari 'Frankfurter Allgemeine Zeitung' evidencia que quatre dels cinc membres del consell assessor d'economistes del govern alemany consideren que una eventual sortida de Grècia de la moneda única no tindria per què debilitar la zona euro. És més, afirmen que fins i tot podria enfortir "la credibilitat del seu marc institucional "i la seva" integritat".

stats